170 de ani de la prima slujba in limba letona

Biserica Ortodoxă din Letonia (de sub Patriarhia Moscovei), comemoreaza, in acest an, 170 de ani de la prima slujba in limba letonă.

Pentru a marca cei 170 de ani de la introducerea slujbelor în limba letonă, Mitropolitul de Riga și al Intregii Letonii, Alexander (Kurdriachov), va oficia, joi, 21 mai 2015, Sfanta Liturghie în Biserica parohiei ortodoxe letone din Riga, inchinata Sfintei Sarbatori a Inaltarii Domnului.

Biserica Ortodoxă a Letoniei, în colaborare cu Biblioteca Academica a Universitatii din Letonia, vor organiza expoziția de carte ortodoxă letona intitulata “170 de ani de slujbe ortodoxe în letonă”.

Cu ocazia acestui jubileu, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Letonia a publicat cărți noi în limba letonă, incluzand un Catehism, o Carte de Rugăciuni, Viața Sfântului Mucenic Ioan Pommer – arhiepiscop de Riga, o broșură despre Parohia Ortodoxă din Letonia a Înălțării, și alte publicații.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.