Steagul palestinian, introdus de Politia suedeza intre simbolurile teroriste

Poliția suedeza a introdus steagul palestinian intre simbolurile teroriste, dupa cum a informat presa locală, sâmbătă.

Pentru a crește gradul de conștientizare în rândul ofițerilor, consiliul tactic național al poliției a dezvoltat o listă a organizațiilor teroriste și a simbolurilor acestora, care include si steagul palestinian.

Lista de avertizare privind terorismul a ajuns la cunostinta publicului, atunci când autoritățile din regiunea suedeza Orebro au inmanat-o directorilor locali de liceu – dupa ce mai multi tineri din regiune, în ultimele luni, au călătorit in Irak si Siria, pentru a se alătura Statului Islamic.

Potrivit poliției, steagul palestinian s-ar gasi pe aceasta lista, intrucat acesta este identic cu cel al Organizației Abu Nidal, un grup insurgent prezentat ca organizație teroristă de către Uniunea Europeană.

“Este problematic faptul că unele organizații teroriste folosesc simboluri folosite si de alții, în alte contexte”, a spus Jonas Hysing, șeful unitatii tactice a poliției, pentru Svenska Radio.

Suedia a recunoscut oficial Statul Palestinian în 2014, devenind țara numarul 135 și primul membru al UE care face acest lucru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.