Genocidul armean: Presedintele Turciei s-a adresat Patriarhului armean Aram Atesyan

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia împărtășește durerea comunității armene, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la deportarea în masă a armenilor otomani, descrisa ca “eveniment trist”, informează Hurriyet Daily News.

Mesajul lui Erdoğan, adresat Patriarhului Aram Ateșyan, în limba turcă, armeană și engleză, a fost citit în cadrul unei ceremonii religioase organizate de Patriarhia armeană, in Biserica Fecioara Maria din Istanbul, pe 24 aprilie, in memoria armenilor otomani uciși în timpul Primului Război Mondial

“Permiteți-mi să reiterez că sunt conștient de evenimentele dureroase experimentate în trecut de comunitatea armeană și că împărtășesc sincer durerea. Vă rog să fiți siguri, de asemenea, că inimile noastre rămân larg deschise catre nepoții armenilor otomani din întreaga lume”, a spus acesta în declarație.

Guvernul turc a fost reprezentat de Ministrul UE Volkan Bozkır la ceremonia religioasă, Erdoğan fiind prezent in provincia Çanakkale, pentru a participa la marcarea centenarului.

Turcia neagă că uciderea armenilor otomani ar fi constituit un genocid.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.