Preotii sunt pastori, nu manageri. Pastorul prost se gandeste la sine si profita de oi…

Papa Francisc a lamurit, ieri, faptul că preoții si episcopii trebuie să se gândească numai la ajutorarea celor pe care ii pastoresc, si nu la propriile ambiții sau interese.

Astfel, Francisc a declarat ca cei chemati sa conduca Biserica nu sunt chemați să fie manageri, ci slujitori care sa-L imite pe Iisus, Care s-a lipsit de toate și “ne-a mântuit cu mila Lui”.

“Pastorul prost se gandeste la sine și profită de oi”, a spus Papa, dând definiția a ceea ce face un preot. “Bunul pastor se gandeste la oi și se daruieste pe el insusi”.

Continuând, Papa a spus: “Spre deosebire de cei corupti, Pastorul Hristos este un Un Calauzitor atent, care participă la viața turmei Sale, fara sa urmareasca alte interese, fara sa aiba alte ambiții decât cea de calauzire, hrănire, de protejare a oilor Sale”.

“Și, toate acestea cu cel mai mare pret, al sacrificiului vieții”, a spus Francisc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.