Ucraina | Un jurnalist american dezvaluie minciunile privind incalcarea acordului de pace

Toți cei care urmaresc istoria din Ucraina știu că Kievul a încălcat în mod repetat acordul din Minsk II, a remarcat Jim W. Dean, subliniind că, practic, toate focurile trase in estul Ucrainei, care au incalcat acordul, au fost pornite de Kiev.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu pentru Press TV, citat in ultimele ore de Sputnik, cu proeminentul jurnalist american Jim W. Dean.

Practic toate încălcările apartin Kievului. Cand Kievul a incalcat armistițiul de incetare a focului asupra republicilor, acestea i-au raspuns, iar apoi Kievul a depus raporturi ca si cand ar fi fost atacat, a subliniat Dean.

La începutul săptămânii trecute, secretarul de stat american John Kerry arăta cu degetul catre Rusia, afirmând că prezența convoaielor rusești în estul Ucrainei demonstreaza că Moscova ar ignora prevederilor armistitiului Minsk II.

Comentând declarația secretarului de stat al SUA, care dadea vina pe Rusia pentru încălcarea acordului de încetare a focului in estul Ucrainei, jurnalistul a subliniat ca, deși “cele mai multe încălcări au fost din partea Kievului”, SUA și guvernele europene închid ochii la aceste cazuri; surse din mass-media occidentala rămân, de asemenea, tăcute privind acțiunile Kievului, indiferent daca, în mod evident, subminează procesul de pace din regiune.

Jim W. Dean a subliniat că, desi Departamentul de Stat al SUA insistă asupra faptului că Rusia ar fi comasat echipament militar greu, inclusiv mai multe lansatoare de rachete și sisteme de apărare aeriană, în estul Ucrainei, acesta nu a prezentat nicio dovadă fotografica, video sau vreo interceptare a vreunei comunicari, pentru confirmarea acuzațiilor sale.

Moscova neagă acuzațiile SUA, avertizand ca Washingtonul escaladeaza tensiunile din Ucraina, prin trimiterea de arme Kievului și desfășurarea exercițiilor militare comune pe marginea zonei de conflict din estul Ucrainei.

Săptămâna trecută, aproximativ 300 de parasutisti ai SUA, din Brigada 173 Airborne, au sosit în vestul Ucrainei, pentru a lua parte la exerciții militare comune, împreună cu batalioane ucrainene ale Gărzii Naționale.

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a atras atenția publicului asupra faptului că exercițiile au fost transferate din vest, catre regiunea de est ucraineana, deși se anunțase inițial că vor fi efectuate în districtul Yavoriv, ​​al regiunii Lviv, mai informeaza Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.