Presedintele turc trebuie sa recunoasca Genocidul din 1915! – scrisoare deschisa

O scrisoare deschisă, adresată Președintelui turc Erdogan, și semnata de 22 de organizatii asiriene, kurde și turcesti, ii solicită acestuia să recunoască Genocidul impotriva asirienilor, armenilor și grecilor, care a avut loc în timpul Primului Război Mondial.

In scrisoare, se spune: “Într-o democrație, stabilirea armoniei în societate și vindecarea rănilor trecutului, prin impacarea cu trecutul și acceptarea adevărului, reprezinta un comportament de așteptat, indiferent de cât de dureros este acesta” iar “noi, subsemnații, cerem incetarea negarii de neclintit a guvernului turc a Genocidului din 1915, din regiunile aflate sub Imperiul Otoman și anterior numite Anatolia și Mesopotamia. Cerem recunoașterea Genocidului din 1915 și restituirea drepturilor supraviețuitorilor acestuia”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.