Facebook ameninta sa stearga conturile calugarilor si clericilor ortodocsi. Petitie… (video)

Potrivit unui călugăr ortodox, citat de Greek Reporter, Facebook-ul le sterge conturile calugarilor ortodocsi care refuză să-si schimbe numele lor de profil cu numele lor de naștere, pe rețeaua de socializare – informeaza serviciul specializat NETCreator. [www.netcreator.ro]

Deși acestia sunt cunoscuti prin numele lor de clerici, Facebook-ul a început recent sa emita noi exigente in ce priveste figurile religioase prezente pe rețea, cunoscute de regula sub numele: preotul, egumenul, calugarul, maica, staretul, fratele etc. Facebook-ul vrea sa-i oblige pe posesorii acestor conturi sa isi foloseasca numele legale (juridice, de nastere) pe profilul propriu.

“Este timpul să spunem Facebook-ului ca politicile sale au mers prea departe”, spune Staretul Trifon, un călugăr al Manastirii “Mântuitorului”, din Vashon Island, care după ce a fost afectat de aceasta politica, a decis să lanseze o petiție. Petiția a adunat 5.000 de semnături în doar două zile (poti semna si tu, aici) [https://www.change.org/p/facebook-mark-zuckerberg-maxine-williams-stop-stripping-orthodox-christian-clergy-of-church-names-on-facebook] .

“Ar putea parea greu de crezut, dar Facebook-ul a devenit un instrument esențial în îndeplinirea lucrării mele”, marturiseste călugărul ortodox.

Facebook-ul il conectează pe Staretul Trifon cu 1.000 de oameni care au nevoie de îndrumare. Aceștia sunt oameni care se confruntă cu agresiuni, abuzuri, dependenta sau alte greutăți.

Aproape în fiecare zi, acesta asculta strigătele dupa ajutor de pe Facebook, dar de acum aceste strigăte vor ramane fara răspuns – marturiseste calugarul – Facebook-ul intentionand sa-i stearga definitiv contul acum blocat, alaturi de profilurile altor clerici si monahi ortodocși.

“Acum mai bine de 30 ani, am devenit calugar si mi s-a dat numele de Trifon, renuntand la numele meu de nastere”, a spus Staretul Trifon.

“Chiar si familia mea a folosit, de atunci, numele de Trifon, iar pe Facebook am deschis cont pe acelasi nume”.

Călugărul spune ca, desi el ar fi putut dovedi cine este și că este un membru legitim al clerului, Facebook-ul a refuzat să-i reactiveze contul.

“Mi s-a spus că mi-a fost interzis sa folosesc Facebook-ul, atata timp cat imi voi folosi numele nou primit”.

Staretul Trifon spune că povestea lui, de dezactivare a contului propriu fără avertisment, nu este unica: “si altor clerici religiosi li s-a spus că trebuie să-si folosească numele lor de naștere, pentru a se mai putea folosi de Facebook. Facebook-ul trebuie să-si schimbe această politică”.

Cei afectati de politica Facebook-ului sunt victime ale dorintei acestei retele de a-si proteja utilizatorii de persoane care s-ar folosi de un alias pentru a face lucruri rele.

“Tot ce solicit, este o procedura echitabila, prin care sa se permita utilizarea unei denumiri alternative atunci când există dovezi clare ca aceasta este adevărata identitate a persoanei”, spune Starețul Trifon, în speranța ca-si va putea utiliza contul său de social media – mai informeaza serviciul specializat NETCreator [https://lacasuriortodoxe.ro/admin/www.netcreator.ro%22%20target=%22_blank] , citand un raport recent al Greek reporter. In continuare, puteti urmari un material video pe aceeasi tema:

[https://www.youtube-nocookie.com/embed/hxq6pR_k8Xk?rel=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.