Biserica Rusa, ingrijorata de sistarea subventiilor de la stat acordate ONG-urilor

Biserica Ortodoxa Rusa a luat pozitie, in ultimele zile, vizavi de intentia guvernului de a sista programele de sustinere a ONG-urilor care activeaza in domeniul social.

“Refuzarea sprijinirii de catre Stat a ONG-urilor cu orientare socială, poate afecta negativ nu numai ONG-urile în sine, ci și pe miile de oameni pe care acestea ii ajută”, – a declarat președintele Departamentului Sinodal pentru Caritate al Bisericii Ortodoxe Ruse, Episcopul Pantelimon de Orekhovo-Zuevo, comentând informațiile media recente despre planurile Ministerului de Finante, de a opri subvențiile acordate ONG-urilor din domeniul social.

“Sper că guvernul nu va stopa sprijinirea organizațiilor care se ocupă de asistență pentru orfani, persoanele cu handicap, persoanele dependente de droguri, persoanele fără adăpost, alcoolici, persoane în vârstă, oameni aflati în greutati. Ajutorarea acestor oameni reprezinta un indicator al stării morale a societății” – a concluzionat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.