Peste 97 milioane de ruble, colectate de Biserica Rusa, pentru refugiatii ucraineni

Peste 38 de milioane de ruble, în 8 zile – acestea sunt primele rezultate privind cea de-a doua campanie de strângere de fonduri, organizata cu binecuvântarea Patriarhului Kirill, în toate bisericile din Rusia, pe 22 februarie 2015, conform unui raport al Departamentului Sinodal pentru Caritate și Misiune Sociala al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Anterior, fondurile stranse de Biserică ajunsesera la peste 59 de milioane de ruble – acestea fiind cheltuite până la sfârșitul lunii februarie, pe alimente, haine, transport, servicii de sănătate și de alte servicii de sprijinire a refugiaților ucraineni.

Primul program de strangere de fonduri în sprijinul civililor ucraineni, a fost anunțat în bisericile din Rusia, pe 13 iulie, 2014.

În total, peste 97 milioane de ruble au fost transferate în contul Departamentului Sinodal pentru Caritate, in aceste două programe de strângere de fonduri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.