Au intrat beti peste credinciosi, au batut femeile si au interzis oficierea Sfintei Liturghii

Schismaticii au ocupat o alta biserica din vestul Ucrainei. In Duminica Ortodoxiei, reprezentanții “Patriarhiei Kievului” au confiscat cu forța biserica satului Tchoudnitsa, din vestul Ucrainei.

Schismaticii interferasera de o lungă perioadă de timp în viața parohiei ortodoxe din localitate. Acum, cu ajutorul schismaticilor din alte sate, preoții “Patriarhiei Kievului” si o mică parte a locuitorilor din Tchoudnitsa au confiscat cu forța biserica.

Duminică dimineața, schismaticii, condusi de persoane vizibil aflate sub influența alcoolului, i-au insultat pe enoriași și nu au permis oficierea Sfintei Liturghii.

Persoanele în cauză au făcut uz de forță și chiar au bătut femeile care isi apărau propria biserica. Atacatorii au smuls încuietorile și au sechestrat biserica, ce are ca hram pe Sfanta Parascheva.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.