Biserica atacata in Kosovo | Graffiti pe poarta Seminarului din Prizren

În ultimele ore, o inscripție KLA (Armata de Eliberare a Kosovo) a apărut pe poarta principală a Seminarului Sfintii Chiril și Metodiu din Prizren, conform unei informatii transmise de ieromonahul prorector Andrej, pentru RTK2.

Episcopia de Raska și Prizren a declarat că acest fapt se inscrie într-o serie de provocări manifestate prin imprimarea de graffiti pe clădirile Bisericii Ortodoxe Sârbe din Kosovo și Metohija, informeaza Tanjug (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Declarația arata că Episcopul de Raska și Prizren, Teodosije, si-a exprimat profunda îngrijorare și dezamăgirea privind acest atac, afirmand ca “de la restaurarea Seminarului din Prizren, în ultimii patru ani, niciun alt incident similar nu a mai fost înregistrat”.

De asemenea, acesta aminteste ca, “cel mai probabil, atacul reprezinta o provocare iresponsabila, comisa de persoane care doresc să submineze relatiile interpersonale”. “Conducerea Seminarului va căuta sa adopte măsuri sporite de securitate și sa investigheze acest caz”.

Se estimează că, în ciuda acestui incident, situația de securitate din Prizren este stabilă, elevii deplasandu-se zilnic la catedrala din apropiere, la slujba, programul acestei instituții desfășurandu-se fara probleme.

Seminarul este cea mai veche școală din oraș, si și-a sărbătorit recent cei 140 de ani de existență.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.