STIRI | Biserica Ortodoxa a Ucrainei se ingrijeste de persoanele afectate de razboi

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, majoritara, aflata sub Patriarhia Moscovei, duce la indeplinire programul de ajutorare cu destinatie specială, care ii vizeaza pe cei care au suferit de pe urma acțiunilor armate, intitulat “Misiunea carității si a împăcării”.

Programul se desfasoara, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie.

Actiunea a fost lansata pe 2 februarie 2015, prin decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, programul desfasurandu-se in comun, prin actiuni ale Departamentului Sinodal pentru Probleme Sociale și Umanitare și ale Fundatiei Caritabile “Favorit”.

Programul a deschis deja o cantină în Donetsk, unde sunt hranite zilnic aproximativ 50 de persoane.

De asemenea, oamenilor li se acorda asistență umanitară, prin furnizarea de alimente și de medicamente. In plus, imigranții pot lua legatura cu preoți, pentru asistenta duhovniceasca, psihologi, cardiologi și medici pediatri. In partea de est, s-au deschis mai multe astfel de centre regionale de asistenta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.