STIRI Nigeria | Este o tragedie de proportii, iar Occidentul ignora Boko Haram

Arhiepiscopul tinutului Jos și președinte al Conferinței Catolice a Episcopilor Nigerieni a avertizat, pentru programul BBC Newsday, că Occidentul ignora amenințarea grupului islamist militant Boko Haram.

Arhiepiscopul Ignatius Kaigama a declarat că lumea ar trebui sa demonstreze mai multă hotărâre in oprirea avansarii grupului din Nigeria.

Conform unui raport recent al Radio Vatican, el a declarat că comunitatea internațională ar trebui să manifeste la fel cum a manifestat in urma atacurilor din Franța. Avertismentul său a venit, după ce 23 de persoane au fost ucise de trei atentatori sinucigași de sex feminin, unul dintre atacatori avand varsta de doar… 10 ani.

Atacurile din acest weekend vin in urma altor rapoarte, conform carora sute de persoane au fost ucise, săptămâna trecută, în timpul capturării de către Boko Haram a orașului Baga, din Borno. Arhiepiscopul Kaigama a declarat că sacrificarea Baga a demonstrat că armata nigeriana nu a putut face față Boko Haram.

“Este o tragedie de proportii. A întristat toată Nigeria. Dar… se pare ca suntem neajutorati. Pentru că, dacă am putea opri Boko Haram, am fi facut-o imediat. Dar ei continuă să atace, și ucid și captureaza teritorii”, a spus el.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a spus ca a fost îngrozit de rapoartele legate de crimele din Baga și a condamnat ceea ce el a numit “actele depravate ale teroriștilor Boko Haram”.

Armata nigeriana a declarat că încearcă să recucereasca orașul, dar a oferit doar cateva detalii despre operațiune. Sâmbătă, ea a declarat ca a avut succes in lupta cu Boko Haram, care incerca sa captureze un alt oraș important, din nord-est, Damaturu, conform BBC.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.