STIRI Grecia | Exhumarea unui preot ortodox martir, ucis de turci, in Kastoria

În satul Chiliodendron, din Eparhia de Kastoria, Grecia, a avut loc exhumarea osemintelor unui martir, preotul Vasile Karapalikis, care a fost asasinat în 1902 de către turci.

Acesta a fost un preot renumit pentru credinta sa, respectat chiar și de unii săteni turci. Viata sa sfântă i-a atras dușmănia ocupanților otomani.

Conform agentiei grecesti Romfea, la 112 ani de la moartea sa – acesta fiind deja considerat un martir al Bisericii – Mitropolitul Serafim de Kastoria a decis sa aseze sfintele moaste in spatele altarului. Odata cu dezvelirea acestora, s-a observat ca ele degajau o mireasma incantatoare. La eveniment au participat mitropoliți din eparhiile apropiate.

Mitropolitul Serafim a marturisit, cu aceasta ocazie, ca spera ca Dumnezeu sa ajute astfel incat sa aiba loc, in viitorul apropiat, canonizarea oficială a sfântului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.