STIRI | Un ministru grec se opune infiintarii unui Departament de Studii Islamice la Universitate

Ministrul grec al Macedoniei și Traciei, Georgios Orfanos, a declarat că se opune ideii de instituire a unui Departament de Studii Islamice in cadrul Facultatii de Teologie a Universității Aristotel din Salonic, conform Greek Reporter.

În timpul unui eveniment organizat la Salonic, Orfanos a susținut că funcționarea unui astfel de departament nu ar servi Greciei sau poporului grec.

Scopul școlii este acela de a preda religia grec-ortodoxă, și nu poate fi amestecat cu “altceva”, a spus Orfanos, care crede că înființarea unui astfel de departament este de fapt o problemă națională.

“Astfel de decizii nu ar trebui să fie adoptate în mod unilateral, ci numai după negocieri”, a spus ministrul, care crede că Grecia ar trebui să obțina ceva în schimb, dacă planurile de instituire a departamentului de studii islamice vor merge mai departe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.