STIRI | Australieni, folositi drept carne de tun de catre Statul Islamic

Conform Sputnik, autoritățile australiene declara ca mai mult de 70 de cetățeni australieni au aderat la Statul Islamic, în țările din Orientul Mijlociu.

Multi dintre ei sunt forțați, in prezent, să intreprinda actiuni violente împotriva civililor nevinovați și să participe la operațiunile mortale.

Conform AFP, australienii radicali care au aderat la Statul Islamic in Siria și Irak sunt exploatati și folositi drept carne de tun, în luptele dure – au declarat oficialii australieni.

Procurorul general George Brand a declarat, conform AFP: mulți dintre cei care călătoresc spre Siria și Irak sunt atrași de viziunea unei “lupte nobile” împotriva asupritorilor, dar, de fapt sunt utilizati ca pioni în jocul religios și in masinaria de propagandă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.