Sinagoga din timpul romanilor, descoperita in Israel, la Khirbet Majdouliya

Arheologii care excaveaza in regiunea centrală a Inaltimilor Golan, în Israel, au descoperit o structură mare, publica, din epoca romană, care ar fi putut servi drept sinagogă. Construita din pietre cioplite, clădirea avea două rânduri paralele de banci.

In cadrul sapaturilor, s-au descoperit coloane, precum și fragmente ceramice.

Directorul in sapaturi, Michael Osband, de la Institutul de Arheologie al Universitatii Bar Ilan, a identificat cu prudență structura, ca fiind o sinagogă:

“Aceasta este o clădire monumentală publică, dintr-o asezare situata într-o zonă evreiască. Noi nu cunoastem vreun altfel de scop pentru o astfel de clădire, in afara ideii de sinagoga”, a declarat Osband, pentru publicatia Haaretz.

Săpăturile au fost efectuate pe locul Khirbet Majdouliya, care a fost abandonat dintr-un motiv inca necunoscut, la sfârșitul secolului II sau inceputul secolului IV dupa Hristos.

Daca descoperirea de la Khirbet Majdouliya este într-adevăr o sinagogă, aceasta ar contribui la o mai buna intelegere asupra sinagogilor din perioada romană, din nordul Israelului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.