STIRI Ucraina | Violente inadmisibile impotriva Bisericii, in perioada Craciunului

Patriarhia Moscovei face apel la incetarea violentei impotriva Bisericii

“Fac apel la oamenii care ataca bisericile, pentru a se opri, a realiza și simti că o astfel de agresiune, mai ales în zilele în care întreaga lume creștină sărbătorește Crăciunul, este absolut inacceptabila”, a spus Vladimir Legoyda, șeful Departamentului Sinodal de Informații.

“Am ascultat declarațiile ipocrite ale celor care se afla, probabil, în spatele acestor atacuri, dar nu cuvinte care sa ofere explicatii, nici să justifice violența împotriva poporului ucrainean iubitor de Dumnezeu, care vine cu credință la bisericile ortodoxe canonice, pentru a ruga înainte de Crăciun, pentru pace în patria lor”, a spus Legoyda.

Zilele trecute, suporterii reprezentanților auto-proclamatei Patriarhii a Kievului au confiscat alte două biserici ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei, în regiunea Rovno, a Ucrainei. Șase biserici ortodoxe din aceeași regiune au fost jefuite anterior.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.