STIRI | Statul Islamic transforma bisericile, in camere de tortura

Statul Islamic transformă bisericile creștine din Irak și Siria în temnițe și camere de tortură, după ce îndepărteaza artefactele religioase nepretuite ale acestora, pe care le vinde pe piața neagră, conform rapoartelor.

Relicve antice și chiar întregi picturi murale sunt scoase din lacasurile de cult și supuse contrabandei, prin aceleasi retele stabilite deja pentru circulatia petrolului si a armelor, in așa-numitul califat, o regiune vastă armata a jihadistilor, care se pretinde a fi condusa de legea musulmana Sharia.

“ISIS are drept scop declarat ștergerea Creștinismului”, a declarat Jay Sekulow, de la Centrul american pentru Lege și Justiție, pentru Fox News.

“Pentru asta, ei răstignesc creștini – inclusiv copii – distrug bisericile si vand artefactele. Problema este ca, acest grup nu se va opri de la nimic in strângerea de fonduri pentru misiunea sa terorista”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.