STIRI | Islamistii Boko Haram se folosesc de copii-kamikaze

Fabio Mussi, care lucrează în nordul Camerunului, cu persoanele exilate, avertizeaza ca “milițiile islamice se folosesc de copii; am gasit un centru de formare, in apropiere”.

Cu doar câteva zile în urmă, Armata Cameruneza a ucis 116 luptători nigerieni ai Boko Haram, în timpul unui atac la o bază militară din nordul țării, la granița cu Nigeria.

Este doar cel mai recent capitol, dintr-o serie de acțiuni militare și violențe efectuate de islamiști infiltrati in nordul Camerunului, de luni de zile.

Vorbind pentru Vatican Insider, clericul Mussi a spus: “Pe teritoriul diocezelor noastre, am găsit un centru de pregatire a copiilor și am văzut unele fete care au fost infiltrate in școli sau în alte locuri de întâlnire, purtand explozibili”.

Atmosfera din acest an, la sarbatorile de Crăciun, a fost neobișnuita, marcată de incertitudine. “Unele biserici importante din Maroua, in nordul Camerunului, au fost sub control militar și, în unele cazuri, credincioșii a trebuit să se supună controalelor cu detectoare de metal. Este vorba despre o măsură de precauție, pentru ca alte dezastre sa fie evitate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.