STIRI | Patriarhul rus i-a indemnat pe sarbi sa pretuiasca unitatea spirituala cu poporul rus

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Patriarhul Irinej al Serbiei au oficiat, ieri, o Sfanta Liturghie, în Biserica Sfântul Sava, din Belgrad (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Slujba a atras peste 10.000 de oameni, printre care s-a numarat si Președintele sârb, Tomislav Nikolic, și Ministrul de Externe, Ivica Dacic. Biserica nu a fost suficient de mare pentru a-i primi pe toți credincioșii, iar mulți s-au rugat afară.

“Gândiți-vă cât de multe furtuni au măturat țara, in îndelunga răbdare a Serbiei! Ea a trecut prin două războaie mondiale, genocidul oribil asupra populației Ortodoxe Sârbe – fără precedent în cruzimea lui – și vremurile grele de sacrilegiu. Acesteia i-a fost, de asemenea, destinat să treacă prin ororile noilor războaie, bombelor și profanarilor și distrugerii altarelor sfinte”, a spus Patriarhul Kirill, după Liturghie.

“Dar, fiecare noua lovitura asupra sârbilor le-a intarit credința lor”, a spus el.

“Poporul, ghidat de Bisericile Ortodoxe din Rusia și Serbia, si-a mărturisit credința sa comună, la unison și cu o singura inimă, împărtășind bucurie și ajutorare reciproca în durere”, a spus Patriarhul rus.

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe sarbi să prețuiasca credința și unitatea spirituală cu poporul rus. Patriarhul Irineu, la rândul său, i-a inmanat Patriarhului rus, Ordinul Sfantul Sava, in prim grad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.