STIRI | Pentru Pace in Ucraina. Cuvantul Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

In aceste zile, Înalt Prea Sfințitul Onufrie (foto), Mitropolit al Kievului si al Întregii Ucraine – Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, de sub Patriarhia Moscovei – a participat la ceremonia de deschidere a forumului tuturor ucrainenilor, intitulat “Pentru Pace în Ucraina”. Evenimentul a fost organizat de Unitatea Ortodoxă Ucraineană a Femeilor.

Intr-un discurs special, adresat celor prezenti, Mitropolitul Onufrie a remarcat:

“Astăzi, am înțeles că ne lipsește tocmai această lume binecuvântată, a cărei origine este Domnul. De aceea, ne-am adunat și ne-am alăturat în rugăciune pentru guvernul nostru, care a fost construit și consolidat de Credința Ortodoxă, evlavia și de iubirea fraternă pentru intreaga lume, de secole.

Biserica, împreună cu poporul ucrainean, sporesc puterea credintei sale, învățând că toate incercarile ne sunt trimise de Dumnezeu, Care ne iubește, și le vom suporta cu recunoștință.

Oamenii nu vor mai muri, nu va mai fi vărsare de sânge, iar viata linistita va reîncepe în regiunile de rasarit. Trebuie sa intelegem că existența pașnică a poporului este imposibilă fără restabilirea principiilor spirituale în viața acestuia.

Iubirea creștină fata de un vecin, pe care Biserica Mama ne încurajează să o avem, predicând adevărurile eterne ale Evangheliei, este cheia rezolvarii acestei situații dificile și a soluționarii conflictului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.