STIRI Ucraina | In toiul luptelor, Eparhia de Lugansk gaseste puterea sa-si serbeze cei 70 de ani

Eparhia de Lugansk sărbătorește un eveniment important, în 2014 – 70 de ani de la înființarea sa. În ciuda incercarilor cu care se confrunta Episcopia de Luhansk, o serie de evenimente asociate cu aceasta aniversare au fost organizate de către clerul local, în frunte cu Mitropolitul Mitrofan de Luhansk și Alchevsk (Patriarhia Moscovei).

In ultimele zile, Mitropolitul Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine (foto) – de sub Patriarhia Moscovei, a trimis o scrisoare de felicitare Mitropolitului Mitrofan de Luhansk și Alchevsk.

In scrisoare, se arata: “Vreau sa va felicit din toată inima, pentru cei 70 de ani de la înființarea Episcopiei Luhansk. Paginile legate de istoria Ortodoxiei din Luhansk dateaza din secolele XVI-XVII. În secolul al XVIII-lea, aceasta regiune facea parte din Eparhia Sfantului Ioasaf de Belgorod (1705-1754)” – un rezident al Poltavei. “Eforturile sale în beneficiul Bisericii lui Hristos au produs roade mari” in regiunea dumneavoastra. “Ulterior, ierarhul a fost declarat sfânt”, aminteste Mitropolitul Onufrie.

“Astăzi, Eparhia de Luhansk experimenteaza vremuri grele. Războiul a ajuns in casele voastre, aducand cu el distrugeri și moarte. Toata Biserica noastră se roagă pentru restaurarea păcii în regiunea dvs”.

“Sunteți membri ai Bisericii noastre, sunteți surorile si frații nostri, ne sunteti dragi, iar noi suntem alaturi de voi, în rugăciune și in fapta. Știm că Domnul nu trimite incercari nimanui, mai mult decat poate el duce. Mai mult decât atât, spiritul și credința noastră sporesc in incercari”.

“Dragi frați și surori!” – se mai arata in scrisoare – “care va confruntati cu incercari, vă rugăm să păstrati unitatea dintre voi, sa stați în ascultare de pastori si, în special, sa va urmati conducatorul vostru – Mitropolitul Mitrofan – care este unul dintre cei mai experimentați si mai intelepti arhipastori ai Bisericii noastre”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.