publicat în: Arhivă

STIRI | Localnicii au renuntat de buna voie la garaje si parcare, pentru ridicarea bisericii

Conform unui raport de ultima ora al Interfax, Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, din districtul de sud al Moscovei, Orekhovo-Borisovo, s-a construit extrem de rapid, într-un an și jumătate.

Se asteapta ca prima slujba sa fie oficiata la Sarbatoarea Nașterii lui Hristos, conform deputatului Dumei de Stat, responsabil cu construirea de noi biserici, Vladimir Resin, care a dat o declaratie pentru Interfax, după ce a vizitat șantierul, în timpul turneului său tradițional.

“Biserica este construită aproape cu mâinile, fără metode industriale, asemenea metodelor folosite în urmă cu sute de ani. Peretii sunt de un metru și jumătate grosime. Fațadele sunt decorate cu icoane mozaicate complicate”, a spus Resin.

Potrivit acestuia, parohul și enoriașii au indragit mult proiectul. “Mi-au spus că localnicii au refuzat în mod voluntar sa isi mai construiasca acolo garaje, pentru a economisi spațiul pentru construirea bisericii”, a menționat deputatul.

Biserica a fost construita dupa un proiect individual, în stil modern rusesc. Zidurile sale sunt de culoare albă, cupolele și acoperișul sunt de culoare albastră, culoarea simbolică a Maicii Domnului.