STIRI | Astazi, s-a deschis Congresul International al Tineretului Ortodox – 2014

Peste 10.000 de tineri, băieti si fete, din toate raioanele federale ale Rusiei, CSI și din străinătate (Ucraina, Belarus, Kazahstan, Moldova, Tările Baltice și Asia Centrală, Germania, Austria, Franta, Marea Britanie, Canada, Statele Unite ale Americii), participa, incepand de astazi, la Congresul Internațional al Tineretului Ortodox, care va avea loc in perioada 18-19 noiembrie 2014, la Moscova.

Congresul s-a deschis in aceasta dimineata, odata cu oficierea unei Sfinte Liturghii la Catedrala Hristos Mântuitorul, condusă de președintele Departamentului Sinodal pentru Tineret, Episcopul de Vyborg și Priozersky, Ignatie.

In aceasta dupa-amiaza, la ora 16:00, Centrul Expozițional va găzdui deschiderea Congresului și intalnirea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, cu tinerii ortodocși. Vor fi organizate programe culturale și educaționale extinse, pentru tineret.

Maine, o reuniune va începe la ora 9:30, la Catedrala Hristos Mântuitorul, în cadrul căreia se vor discuta principalele tendințe în dezvoltarea activității tineretului în Biserica Ortodoxă Rusă, tratand subiecte precum:

– misiunea apologetica a tineretului;

– suportul informațional in lucrul cu tinerii;

– tineretul ortodox și combaterea terorismului;

– organizarea de cluburi de tineret;

– Biserica si lucrarea seculara în educația spirituală și morală a tineretului;

– liderul tineretului în Biserică, cine este el?

Vor fi prezentate, de asemenea, proiecte pentru tineret și vor avea loc discuții cu experți invitați. Proiectele au trecut deja de o faza de preselecție.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.