STIRI | 24 aprilie – o zi importanta introdusa in calendarul Bisericii Armene

In aceste zile, a avut loc Conferința anuală a Episcopilor Armeni, sub conducerea liderilor armeni Karekin al II-lea și Aram I, la Tronul din Etchmiadzin, cu participarea a 61 de episcopi din Armenia și diaspora.

Punctul principal pe ordinea de zi a conferinței de trei zile, a fost adoptarea unui proces de clasificare și canonizare a victimelor Genocidului Armean din 1915.

Conferința a aprobat ordinea slujbelor și ritualurile specifice, și a decis să organizeze o slujba de canonizare, in data de 23 aprilie 2015, la Etchmiadzin.

Episcopii au decis să adauge data de 24 aprilie, in calendarul Bisericii Armene, ca zi de pomenire. Ei au apropat mărturiile legate de victime și, totodata, canoanele și cantarile care urmează să fie incluse în slujire.

Conferința a mai luat in discutie, in plus, problemele curente și provocările cu care se confrunta Biserica Ortodoxa Armeană și credinciosii acesteia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.