STIRI | Manastirea Tariceni primeste un nou set de Sfinte Vase, de la pelerinii bucuresteni

Ieri dupa amiaza, Manastirea Tariceni din judetul Calarasi, a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, a primit un nou set de sfinte vase liturgice.

Pentru aceasta, Dl. Gheorghe Bumbac – consilier al parohiei Sfantul Antonie din Titan – Bucuresti, un apropiat al Manastirii Tariceni, a luat initiativa organizarii unei colecte, pentru achizitionarea respectivului set de vase, pentru nevoile sacramental-liturgice ale acestui sfant asezamant monahal.

Persoana care a dorit sa doneze, ca unic donator, intreaga suma – o credincioasa a bisericii amintite – in virtutea discretiei totale si a smereniei crestinesti autentice, ne-a solicitat pastrarea anonimatului.

Persoanele care s-au ocupat cu achizitionarea sfintelor vase – cele care au si dus darul, la portile manastirii – au fost: George Ivascu, Gheorghe Bumbac, Ion Dinca si Stelian Gombos.

Bucurosi si multumind donatorului care a facut aceasta insemnata jertfa, acestia ne marturisesc: “Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu, incat nu doar ca ne-au ajuns banii (suma de 800 de lei) ci chiar ne-au mai si ramas, asa incat am cumparat si o frumoasa cadelnita si o cruce din lemn, pentru binecuvantare!”.

Sfintele Vase au fost oferite Manastirii Tariceni, in aceeasi zi..

Va reamintim ca (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) acelasi grup de pelerini a oferit, in urma cu doar aproximativ 2 saptamani, aceleiasi sfinte manastiri, o copie a Icoanei Maicii Domnului “Portarita” din Iveron, adusa special din Muntele Athos.

“Vreau sa va subliniez faptul ca, la fel ca data trecuta, bucuria a fost una extraordinara, imposibil de cuprins in cateva cuvinte… Am simtit si perceput, si in aceste momente, o stare deosebita, inaltatoare si mult folositoare, din punct de vedere spiritual-duhovnicesc!”, ne-a marturisit Dl. Stelian Gombos, initatorul acestei actiuni, Consilier in Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.