STIRI | Politia i-a arestat pentru ca nu aveau acte de identitate, desi tot ea le confiscase anterior

Poliția din Vietnam și “huliganii inarmati” au jefuit un centru al unor crestini menoniti, si i-au arestat pe credinciosi, pentru ca acestia nu aveau acte de identitate, desi tot oficialii le confiscasera anterior.

Oficialii, care aveau in maini ciocane si foarfeci pentru metal, au atacat centrul menonit creștin din Ben Cat, la nord de Ho Chi Minh City, zilele trecute, conform unui raport Release International.

Printre cei arestați și acuzați – pentru ca nu aveau documente corespunzătoare – se numara doi pastori și fiul liderului bisericii Nguyen Quang Hong.

Creștinii au fost interogați timp de două ore, înainte de a fi eliberati. Documentele lor au fost confiscate în timpul raidurilor anterioare și nu le-au mai fost returnate, au spus liderii bisericii.

Raidul, care a fost filmat de către poliție, a fost ultimul atac dintr-un sir de atacuri indreptate impotriva congregației pastorului Quang, incepand din luna iunie.

Oficialii au tăiat apa și reteaua de alimentare cu energie, care deserveau centrul, iar drumurile care duceau spre centru au fost blocate. Mai mult de 30 de membri ai bisericii au fost răniți, unii fiind tratati in spital. Altii sustin ca au fost hartuiti la domiciliu și locul de muncă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.