STIRI | S-a votat. Biserica Angliei va avea episcopi de sex feminin, incepand cu anul 2015

Biserica Angliei a dat undă verde hirotonirii femeilor episcop. In urma cu o zi, Sinodul General s-a adunat la Casa Westminster si a adoptat în mod oficial legislația aprobata de Parlament în luna octombrie. Hirotonirea femeilor-episcop va încep de anul viitor.

Conform BBC. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a comentat pe marginea rezultatului votului, numindu-l “un nou mod de a fi, al Bisericii”. Raman, insa, divizari in cadrul Bisericii Angliei: “între anglicanii care simt că totul este în concordanță cu credința lor, și tradiționaliștii care nu sunt de acord cu ei”.

Votul marchează sfârșitul unui proces lung și dificil, care a durat ani de zile.

Decizia a venit târziu, comparativ cu alte țări. Episcopi-femei există deja in SUA, Australia, Canada și Irlanda.

Biserica Angliei a hirotonit primele femei-preoți în anul 1994. Astăzi, ele reprezintă… o treime din cler. Acum, femeile au ajuns si la gradele superioare din cadrul aceleiasi Biserici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.