STIRI | Cipru: noi suntem o tinta, oricum, pentru ISIL!

Ministrul cipriot al Afacerilor Externe, Ioannis Kasoulides, a declarat că Ciprul este dator sa participe la alianța internațională împotriva ISIL, conform jurnalului Famagusta Gazette.

Comentariile acestuia vin la doar câteva zile după ce Ciprul abordează probleme de securitate pe fondul temerilor legate de represalii teroriste, după ce Royal Air Force din Marea Britanie a început sa-i atace pe militanți.

Kasoulides a negat că Ciprul ar deveni o țintă, din cauza participării sale în lupta internațională, subliniind: “noi devenim o țintă oricum, ca creștini”.

El a reamintit exemplele creștinilor din Mosul și din alte orașe din Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care au fost forțați să se convertească la Islam sau sa fugă ori sa fie decapitați.

“Suntem cu toții în aceeași luptă”, a spus el, adăugând că valorile culturale și libertatea sunt în joc.

El a mai spus că “contributia Ciprului la această luptă subliniază importanța poziției geografice a insulei, adăugând că, pe lângă permiterea Bazelor Britanice din Cipru, Nicosia va oferi facilități si pentru Baza Militara “Andreas Papandreou” din Paphos, destinata aviației civile franceze.

“Este de datoria noastră sa participam la această bătălie, ca și restul comunității internaționale, pentru că civilizația noastră, libertatea noastră sunt în pericol, ca urmare a acestei mentalitati bolnave a jihadiștilor”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.