STIRI | Retea puternica de islamisti radicali si teroristi in Kosovo

Kosovo detine o “rețea puternică de islamiști radicali și de teroriști”, mai multi membri ai acesteia luptand în Siria și Irak, a declarat, ieri, Milovan Drecun (foto), presedinte in comisia Parlamentului sârb din Kosovo și Metohija, la Belgrad, conform agentiei Tanjug.

In urma unei sesiuni a comisiei, tinuta cu ușile închise, Drecun a declarat că “există informații privind pregătirea unor acte de terorism împotriva sârbilor sau a altor non-albanezi din Kosovo și Metohija”, acolo unde marea majoritate a populației este de etnie albaneza si musulmană.

În cadrul reuniunii, s-a discutat despre amenințările la adresa securitatii sarbilor și altor grupari etnice non-albaneze din Kosovo, cauzate de prezența islamiștilor radicali și jihadiștilor întorsi din Siria și Irak.

Potrivit mai multor surse, cel puțin 150 de islamiști din Kosovo luptă alături de jihadiștii din Siria și Irak. 15 kosovari au fost deja uciși, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.