STIRI | Savantii vorbesc despre o crestere a crestinofobiei in Europa

Profesorul Massimo Introvigne (Papal Salesiano University – Italia), a facut referire, recent, la manifestările creștinofobe din Occident.

Expertul italian de renume a vorbit despre creșterea creștinofobiei in Europa: “Totul incepe cu intoleranța: diferite spectacole, filme care ii ilustreaza pe liderii creștini într-o lumină negativă. De exemplu, caricatura americana împotriva Papei de la Roma, in care acesta ardea un homosexual”, a declarat Introvigne, la al doilea Forum “Religie și Lume”, din Moscova.

El a subliniat – exemplificand “discriminarea continua” – cazul în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a interzis amplasarea crucifixului în școlile din Italia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Chiar și în Europa există o tendință de a merge de la intoleranță la discriminare, și apoi catre infractiunile concrete discriminatorii”, consideră expertul.

Potrivit acestuia, dialogul interreligios trebuie să se opuna acestei tendinte. Cu toate acestea, este necesar să se evite extremele fundamentaliste si seculare și să ajungă la un echilibru între credință și rațiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.