Statul Islamic ameninta Rusia. Rusia incearca sa blocheze accesarea filmelor ISIS pe Internet

Autoritățile ruse incearca sa gaseasca solutii pentru blocarea accesului, pe Internet, in cazul unui clip video în care suporterii Statului Islamic (IS) ameninta sa declanseze un razboi de “eliberare” în Caucazul de Nord.

“În legătură cu filmul susținătorilor grupului terorist al Statului Islamic, care contine amenintari la adresa Președintelui rus si ameninta cu acte de terorism și un război de eliberare în Caucazul de Nord”, indicat de Al Arabiya TV și postat pe Internet (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Oficiul Procurorului General rus a ordonat trimiterea materialelor la Departamentul de Investigații al Serviciului Federal de Securitate, pentru deschiderea unui caz penal”, a informat ITAR-TASS, citand-o pe purtătoarea de cuvânt a oficiului, Marina Gridneva.

Procuratura a cerut, de asemenea, serviciului rusesc de reglementare a comunicațiilor in Rusia, Roskomnadzor, sa restricționeze accesul la site-urile care au postat adresa video.

Filmul a fost lansat la o zi după un material video care arată decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, ținut ostatic de către militanții Statului Islamic, postat on-line.

În timp ce Statul islamic a declarat război Statelor Unite ale Americii, pentru loviturile aeriene împotriva luptătorilor săi din nordul Irakului, Rusia și-a atras furia din cauza susținerii și furnizarii de arme regimului liderului sirian Bashar Assad.

Serviciile de securitate ale Rusiei cred ca sute de militanți din regiunea Caucazului au fugit în Orientul Mijlociu, pentru a lupta alături de militanții Statului Islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.