publicat în: Arhivă

Slobozia – Catedrala Episcopala LIVE: Transmisiuni in direct, in acest week-end. Evenimente si momente istorice

In acest week-end, Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, partener media oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, va transmite in direct evenimentele deosebite organizate in Slobozia cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

Astfel, maine, sambata, 20 septembrie 2014, incepand cu ora 16:30, cu sprijinul tehnic al Serviciilor specializate LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] si NETCreator [https://www.netcreator.us] , si in colaborare cu Departamentul Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, agentia noastra va transmite, in format video FullHD, momentele intampinarii Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului Iveron si a raclei cu sfinte moaste din Manastirea Sfintii Voievozi, in Catedrala Episcopala din municipiu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Transmisiunea festivitatilor de intampinare va fi urmata, in aceeasi seara, de cea a Slujbei de Priveghere. Transmisiunea live, de sambata, se va incheia in jurul orei 18:30.

Duminica, agentia noastra va efectua o noua transmisiune video in direct, incluzand Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii săvârşită de un sobor de 14 ierarhi ai Sfântului Sinod, prezidata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei. Transmisiunea va incepe in jurul orei 8.

Transmisiunile in direct, efectuate de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, in colaborare cu Departamentul Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, cu sprijinul tehnic al Serviciilor specializate LiveCamera media PRODUCTION si NETCreator, vor fi preluate si prin reteaua de televiziune prin cablu existenta in tara, de catre partenerul Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, Trustul Eveniment [https://www.evenimentsibiu.ro/] .

Pe Internet, slujbele vor putea fi vizionate atat in paginile site-urilor incluse in Reteaua Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://www.sf-esc.ro] , cat si in paginile serviciului de presa specializat LONews [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Va reamintim ca, in aceasta duminica, are loc sfinţirea picturii Catedralei Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, un eveniment istoric pentru comunitatea locala, dar si pentru intreaga Biserica Ortodoxa Romana, Catedrala din Slobozia fiind si cea mai mare catedrala ortodoxa a Bisericii Ortodoxe Romane construita dupa Revolutia din 1989, cand a fost inlaturat regimul comunist ateist. Hramul Catedralei din Slobozia este „Înălțarea Domnului”.

Pana la aceasta ora, a fost anuntata deja prezenta mai multor reprezentanti oficiali ai autorităților centrale și locale. De asemenea, un numar mare de credinciosi, atat din localitate cat si din intreaga eparhie, dar si din orasele aflate in apropiere, incluse teritorial in cadrul altor eparhii (Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Constanta, Braila s.a.) vor lua parte la evenimentele de mare amploare si insemnatate. Confirmarile in acest sens nu au intarziat sa apara nici pe retelele de socializare, acolo unde, cu cateva zile in urma, a fost lansata si o pagina speciala dedicata acestei ocazii deosebite, prezentata deja unui grup de abonati fideli ai informatiilor din eparhie, al caror numar depaseste la aceasta ora 10.000 de persoane.

Toate aceste momente marcante, ce vor fi inregistrate in acest week-end in renumita eparhie a Baraganului, se desfasoara sub binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, acestea marcand totodata anul aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.