STRI | Cum arata noul monument inchinat eroilor, sfintit de sarbi si de rusi in Belgrad-

In semn de pomenire a soldaților care au luptat în Primul Război Mondial, care au aparat fortareata Kalemegdan a Belgradului, un monument in forma de cruce a fost inaugurat de catre Președintele sârb Tomislav Nicolic și de seful Căilor Ferate Ruse, Vladimir Yakunin.

Monumentul a fost ridicat in locul in care râul Sava se unește cu Dunarea. crucea fiind binecuvântata de Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, de Episcopul Nazarie de Kronshtadt, din Laura Sfântul Alexandru Nevski si Sfanta Treime, și de un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la Belgrad, protopopul Vasili Tarasyev.

Monumentul comemorativ în formă de cruce, continand o reprezentare centrala a Sfantului mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta (foto), este rezultatul muncii colective a unui grup de artiști din Sankt-Petersburg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.