STIRI | Moscova incearca sa gestioneze accesul la Internet, printr-un regim special

Moscova ar putea introduce un regim special pentru gestionarea segmentului său de Internet, conform rapoartelor mass-mediei rusesti, citate de serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.us] .

Testele efectuate de către Ministerul Comunicațiilor au sugerat ca segmentul este in prezent “vulnerabil”, iar măsurile pentru minimizarea riscurilor se afla in prezent pe masa de dezbatere, conform jurnalului Vedomosti.

Publicatia a citat o sursă din informații care a confirmat stirea, dar a adaugat, in plus, conform agentiei bulgaresti Novinite, ca o astfel de mutare ar putea fi si “provizorie”.

Cu toate acestea, măsura ar trebui să devină o opțiune disponibilă în situații de urgență, mai afirma sursa, citata de NetCreator [https://www.netcreator.us] .

Atat acțiunile militare cat și protestele din interiorul țării, “ar putea fi considerate situații de urgență”, prevede planul acestui proiect.

Transferul controlului asupra domeniilor web [https://netcreator.us/sole-domain-name-registration/] , catre stat, o funcție îndeplinita astazi de către Centrul de Coordonare pentru Domenii Naționale pe Internet, este, de asemenea, luat si el în discuție.

O sesiune a Consiliului de Securitate al Rusiei este, într-adevăr, programată pentru lunea viitoare, conform lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președintelui Vladimir Putin, citat de Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.