publicat în: Arhivă

Maine, duminica, la ora 8:30, Patriarhul Romaniei va sosi in Catedrala din Slobozia

Duminică, 21 septembrie 2014, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, se va afla în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor pentru a sfinţi pictura Catedralei Episcopale din Slobozia, conform Patriarhiei Romane [https://www.patriarhia,ro] .

Preafericirea Sa va sosi la ora 08:30, la Catedrala din Slobozia, şi va oficia, începând cu ora 09:00, Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a picturii Catedrale eparhiale [https://www.lacasuriortodoxe.ro/press-office/promo/15509-slobozia-catedrala-episcopala-live-transmisiuni-in-direct-in-acest-week-end-evenimente-si-momente-istorice.html] .

Cu acest prilej, în jurul orelor 12:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va rosti un cuvânt de învăţătură şi binecuvântare pentru credincioşii prezenţi la acest eveniment important din viaţa Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Piatra de temelie şi sfinţirea locului pentru viitoarea catedrală din Slobozia s-a făcut la 15 iulie 1992 de către vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, mai aminteste, intr-un raport de ultima ora, Patriarhia Romana [https://www.patriarhia,ro] .