STIRI | Presedintele Armeniei trece pe la Papa Francisc

Papa Francisc l-a primit, ieri, la Vatican, pe Președintele armean, Serzh Sargsyan

Potrivit unei declarații a Secretariatului de Stat, cei doi bărbați si-au exprimat satisfacția pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale, subliniind rolul deosebit al Creștinismului în istoria și viața societății armene.

În declarație, se menționează că, în ceea ce privește situația politică regională, se speră ca problemele complexe și până acum nerezolvate, sa poata fi depășite prin dialog între toate părțile interesate.

Mai mult decât atât, a fost menționat conflictul din Orientul Mijlociu, exprimandu-se increderea în eforturile comune ale națiunilor interesate și ale comunităților religioase, in realizarea unei coexistențe pașnice a popoarelor, în întreaga regiune.

O atenție specială a fost acordată situației cu care se confruntă comunitățile creștine și alte minorități religioase din zonă, dar și crizei umanitare în cazul refugiaților din zonele afectate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.