STIRI | Sectele ameninta si sperie Parlamentul. Prezenta romaneasca la conferinta impotriva sectelor, in Sankt Petersburg

La Sankt Petersburg, in perioada 18-20 septembrie, a avut loc cea de-a 7-a “Conferința internațională privind Studiul Religiei și al Cultelor Distructive”.

Participantii au fost reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Belarus, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Cipru, Creta, Grecia, Polonia și România.

La sesiuni și reuniuni au fost discutate modalitatile de eliberare a celor care au căzut sub influența organizațiilor totalitare.

Episcopul de Karpsia, Hristofor, din Biserica Ciprului, a menționat că problema luptei împotriva sectelor, nu este nicidecum o exagerare, ci o necesitate pentru lumea modernă. Aceasta se referă, nu doar la cercul bisericesc, ci la întreaga societate. De aceea, in sala, au fost prezenti nu doar clerici, ci si oameni de știință si avocați.

“Majoritatea sectelor se folosesc de pretexte. Ele sunt îndreptate catre distrugerea personalității umane, dar Biserica, cu dragoste și grijă, păstreaza și apăra demnitatea oamenilor si ii direcționeaza către adevărata cale a speranței și mântuirii”, a declarat Episcopul.

Președintele Centrului de Cercetări Religioase “Sfântul ierarh mucenic Irineu de Lyon”, Alexander Dvorkin, a acordat o atenție deosebită faptului că întâlnirea reflectă unitatea tuturor Bisericilor Ortodoxe in legatura cu acest aspect.

“Noi nu luptăm împotriva membrilor cultelor, ci împotriva sectelor. Putem spune chiar ca luptăm pentru membrii cultelor! Din păcate, trebuie să adăugăm o notă pesimistă. Una dintre sesiunile noastre era programat sa aiba loc în Parlamentul din Sankt-Petersburg. Acordul fusese deja incheiat din luna mai. Când aceste informații, insa, au aparut publicate pe rețelele de socializare, Parlamentul din Sankt-Petersburg a fost coplesit literalmente de telefoane, scrisori și amenințări din partea membrilor unor secte. Rezultatul a fost acela că cineva s-a speriat și a anulat întâlnirea noastră. Este foarte elocvent”, a spus profesorul Dvorkin.

În cadrul dialogului cu reporterii, Episcopul Hristofor a dezvoltat tema pericolelor prezentate de Scientologie: “Care este problema Scientologiei? Adepții ei sunt înregistrati ca societăți, centre filosofice și anti-drog, încercand să acționeze in randul tinerilor, izolandu-i de familiile lor, de cercurile lor de prieteni. Persoanele care se luptă cu aceste secte risca sa fie persecutate, ducandu-se un adevărat război împotriva lor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.