Patriarhul Efrem II: Pacea cu Biserica Malankara este inevitabila!

Patriarhul Ignatie Afraim (Frem) al II-lea al Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei și a Întregului Rasarit a declarat că pacea între Biserica Ortodoxă Siriacă din India și Biserica Ortodoxă Indiana Malankara este un element inevitabil, fiind necesitatea de cea mai mare importanta în prezentul scenariu.

Ciocnirile dintre Bisericile de aceeași credință și tradiție nu sunt deloc sanatoase. Patriarhul a mai spus că cele două Biserici ar trebui să pună capăt conflictelor, descoperind domenii în care sa poata lucra împreună în pace, respect reciproc și înțelegere.

Întâistătătorul Bisericii Siriace a mai vorbit, de asemenea, despre întâlnirea recentă cu Președintele Statelor Unite, cu liderii Uniunii Europene și ai Organizației Națiunilor Unite, in fata carora si-a exprimat îngrijorarea privind situația tristă a creștinilor și a altor grupari minoritare din Irak și Siria.

Patriarhul a făcut aceste declarații, conform serviciului de presa ecumenic al Bisericilor orientale CPO, la o recepție găzduită de Arhiepiscopia Malankara a Bisericii Ortodoxe Siriace din America de Nord. Aceasta a fost prima vizită apostolică a Patriarhului la credincioșii din Arhiepiscopia Malankara, în Statele Unite ale Americii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.