STIRI Turcia | Un sindicat din invatamant cere eliminarea scolilor mixte (baieti-fete)

Egitim-Bir-Sen, un sindicat din sectorul educației, cu vederi conservatoare, a cerut eliminarea învățământului mixt, pentru baieti si fete, o miscare care vine în urma deciziei guvernului de a permite unei fete de clasa a V-a sa poarte valul musulman in clasă – o alta cerere a grupului.

Jurnalul Hurriyet aminteste ca declaratia gruparii Egitim-Bir-Sen, condusa de Ahmet Gundogdu, care conduce, de asemenea, organizația umbrela Memur-Sen, a declarat ca sistemul mixt de învățământ a reprezentat o “violare a drepturilor”.

“Drepturile educației democratice, care limitează alegerile fundamentale ale poporului, ar trebui să fie eliminate. Invatamantul obligatoriu mixt, care incatuseaza voința și alegerea oamenilor, ar trebui să dispara”, arata o declarație care a fost elaborata după întâlnirile de săptămâna trecută.

S-a mai cerut, totodata, o schimbare în programa, prin care sa se acorde prioritate “valorilor morale și sociale”. Egitim-Bir-Sen este cunoscut pentru poziția sa naționalistă și conservatoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.