STIRI Israel | Patriarhia Ortodoxa denunta incercarile de divizare a palestinienilor

Patriarhia crestina Grec-Ortodoxa din Ierusalimul ocupat a emis un comunicat de presă, prin care denunța un proiect de lege israelian care ii considera pe crestinii aramaici “o naționalitate”, și a spus că Israelul încearcă să-i divida pe palestinieni în general și, în special, pe creștinii palestinieni.

Parintele Issa Musleh, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe din Ierusalimul ocupat, a declarat ca legea israeliană urmareste dictonul “divide și cucerește”, adăugând că ea face parte din mai multe încercări israeliene care au fost respinse de către Biserică.

Un exemplu în acest sens, este proiectul de lege de recrutare a arabilor palestinieni creștini din Israel in armata israeliana, ca parte a încercărilor de a crea tensiuni interne și diviziuni între creștinii palestinieni, și de a crea conflicte între musulmani și creștinii arabi și palestinieni.

Părintele Issa, din West Bank – Beit Sahour, a spus ca Patriarhul grec-ortodox Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, Palestinei și Iordaniei, a emis instrucțiuni stricte, inclusiv organizarea de conferințe și activități in școli și instituții, administrate de Biserică, pentru contracararea celor care încearca să recruteze creștini in armata israeliană.

El a avertizat că unele persoane, care respecta o agendă distructiva, încearcă să slăbească comunitatea palestiniană, fragmentand-o si incitand la violență în rândul poporului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.