Monday 29 september 2014

STIRI Israel | Patriarhia Ortodoxa denunta incercarile de divizare a palestinienilor

Patriarhia crestina Grec-Ortodoxa din Ierusalimul ocupat a emis un comunicat de presă, prin care denunța un proiect de lege israelian care ii considera pe crestinii aramaici “o naționalitate”, și a spus că Israelul încearcă să-i divida pe palestinieni în general și, în special, pe creștinii palestinieni.

Parintele Issa Musleh, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe din Ierusalimul ocupat, a declarat ca legea israeliană urmareste dictonul “divide și cucerește”, adăugând că ea face parte din mai multe încercări israeliene care au fost respinse de către Biserică.

Un exemplu în acest sens, este proiectul de lege de recrutare a arabilor palestinieni creștini din Israel in armata israeliana, ca parte a încercărilor de a crea tensiuni interne și diviziuni între creștinii palestinieni, și de a crea conflicte între musulmani și creștinii arabi și palestinieni.

Părintele Issa, din West Bank – Beit Sahour, a spus ca Patriarhul grec-ortodox Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, Palestinei și Iordaniei, a emis instrucțiuni stricte, inclusiv organizarea de conferințe și activități in școli și instituții, administrate de Biserică, pentru contracararea celor care încearca să recruteze creștini in armata israeliană.

El a avertizat că unele persoane, care respecta o agendă distructiva, încearcă să slăbească comunitatea palestiniană, fragmentand-o si incitand la violență în rândul poporului.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile