STIRI | Elvetia nu se alatura sanctiunilor impuse Rusiei

Ministrul elvetian al Economiei, Johann Schneider-Ammann, a afirmat că țara sa nu isi doreste sa se alature sancțiunilor UE împotriva Rusiei, deoarece aceasta ar slăbi rolul Elveției ca mediator în criza din Ucraina și ar afecta economia elvețiană.

Duplicarea oarba a sancțiunilor UE împotriva Moscovei va face poziția Elveției mai slaba ca țară cu statut neutru și ar slabi economia elvețiana, a declarat Johann Schneider-Ammann, într-un interviu acordat ziarului elvețian Schweiz am Sonntag, publicat duminică.

În același timp, Schneider-Ammann nu a exclus ca, în viitor, Elveția sa-si reconsidere poziția privind aderarea la sancțiunile anti-rusesti.

Aceasta “ne-ar slăbi rolul de președinție a OSCE, printr-o simpla adoptare a sancțiunilor UE”. “Pe termen lung, Europa are nevoie de o relație adecvată cu Rusia”, a mai subliniat Schneider-Ammann, citat de Itar-Tas.

Ministrul elvețian planuieste o vizită oficială în Rusia, pentru luna octombrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.