STIRI Ucraina | Peste 50 de atacuri asupra bisericilor ortodoxe si clericilor

Institutul rus pentru Studii Strategice (RISS), un institut de analiză care tine de administrația Președintelui Rusiei, a raportat o creștere semnificativă a atacurilor împotriva bisericilor și a clericilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina (UOC-MP) de la începutul anului cunoscand un caracter masiv. Ele sunt cel mai adesea rezultatul actiunii unor oameni care pretind ca ar fi membri ai Patriarhiei din Kiev, nerecunoscuta canonic, și totodata sunt rareori menționate în mass-media ucraineană.

Raportul menționează 56 de atacuri în 2014, fiecare precis documentate:

20 de atacuri au fost indreptate împotriva preoților și credincioșilor din Biserica Ortodoxa a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei (UOC-MP) în Odessa, Sumy, Donețk, Lugansk, Kiev si Zaporozhye, inclusiv o crimă (Pr. Pavel Czuchenko a fost împușcat pe 9 mai, dintr-un post de control în apropiere de Salviansk) și numeroase evacuări…

36 de atacuri au vizat bisericile din Ternopol, Kirovograd, Sumy, Cernăuți, Jitomir, Volyn, Vinnița, Khmelnitsky, Donețk, Lugansk, Harkov, Rivne, Herson și Kiev, conform serviciului de presă pentru Institutul Rus de Studii Strategice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.