STIRI | Rusia opreste importul de animale si de carne de vita din sudul Europei

Autoritatea in Reglementare Alimentară din Rusia a declarat că țara va opri importul de animale și de carne de vită din sudul Europei, din cauza temerilor in fata unor focare de boli.

Masura, interpretata de UE ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse asupra politicii Moscovei legate de Ucraina, se asteapta sa răneasca Grecia, care exporta astfel de mărfuri în Rusia.

Rusia a declarat ca, după un focar al bolii vacii nebune in apropiere de Cluj, România, importurile se restrang temporar in tara.

Avand drept cauza principala focarele bolii limbii albastre (foto), o boala virala care afecteaza oile și vitele, Autoritatea a mai spus ca introduce, totodata, restricții temporare la importurile de bovine și alte animale din Bulgaria si unele regiuni din Italia și Grecia.

Agenția de știri Itar-Tass a raportat că Rusia va purta discuții cu Ecuadorul, Brazilia, Chile și Argentina, privind creșterea importurilor de produse alimentare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.