STIRI Nagorno-Karabakh | Catolicosul tuturor armenilor ii scrie liderului islamic din Azerbaidjan

Pe 5 august, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor, a trimis o scrisoare Sheikh-ului Allahshukur Pashazade, Mare Muftiu al musulmanilor din Caucaz, îndemnându-l să depună toate eforturile, astfel încât procesul de reglementare pașnică a conflictului din Nagorno-Karabakh sa nu fie riscat de către autoritățile țărilor.

In scrisoare, Suveranul Pontif armean a declarat: “focurile trase incontinuu asupra așezărilor de frontieră din Azerbaidjan, operațiunile de diversiune și încălcările pactelor de încetare a focului, în curs de desfășurare, reprezintă o amenințare gravă pentru pacea fragilă dar prețioasa obținuta în regiunea noastră.

Suntem profund îngrijorați de situația tensionată, care a dus la pierderea vieților soldaților și a distrus viața liniștită a locuitorilor de la frontieră”.

“Provocările și operațiunile militare nu pot fi o alternativă pentru soluționarea pașnică a conflictului din Karabah prin negocieri, conform cu standardele internaționale”.

“Rămânând fideli spiritului pașnic al reuniunilor tripartite ale liderilor spirituali din regiune, care a fost o inițiativa a Patriarhului Kirill I al Moscovei și al Întregii Rusii, facem apel la dumneavoastra, ca lider spiritual al Azerbaidjanului, sa faceti toate eforturile, astfel încât Autoritățile din țara dumneavoastră sa rămâna devotate acordurilor anterioare, susținand încetarea focului și neîmpiedicand procesul de reglementare a conflictului din Karabah prin activitățile lor, pentru a permite pacea și stabilitatea în regiune”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.