publicat în: Arhivă

STIRI Armenia si Azerbaidjan| Deplang profund moartea eroilor ucisi la granita

În ultimele zile, în lumina evenimentelor nefericite care au avut loc la frontiera dintre Armenia si Azerbaidjan și pe linia de contact Karabah-Azerbaidjan, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor armenilor a transmis condoleanțele și sprijinul sau familiilor și rudelor eroilor care si-au dat viata în timpul operațiunilor de luptă pentru apărarea patriei.

“Deplang profund moartea eroilor uciși la granița, pentru apărarea patriei. Frumosii nostri eroi, cu spirite curajoase, au respins inamicul, asigurând liniștea țării noastre și a poporului. Numele lor vor fi întotdeauna amintite in rugaciunile si pe buzele fiilor și fiicelor armenilor, iar generațiile vor fi smerite în fața memoriei lor nemuritoare”, a spus Sanctitatea Sa, în mesaj.

Catolicosul Tuturor Armenilor le-a oferit, de asemenea, binecuvântările Sale soldaților care apără frontierele armene, urandu-le ca Dumnezeu Cel Atotputernic sa le pastreze în condiții de siguranță, să-și continue slujirea lor devotata pentru viața pașnică și prosperă a poporului.

In aceasta duminica, 10 august 2014, vor avea loc slujbe de pomenire, cu binecuvantarea Sanctitatii Sale, în toate bisericile armene, pentru odihna sufletelor și pentru pace, pentru eroii căzuți. Vor fi vizitate familiile acestora.