STIRI Gaza | David Cameron, sub presiuni tot mai mari, va condamna Israelul?

Până în prezent, Primul-Ministru al Marii Britanii, David Cameron, a rezistat presiunii liberal-democraților din țară și Partidului Laburist, de a condamna acțiunile Israelului în Gaza.

Politicienii liberal-democrați și ai Partidului Laburist s-au adunat în spatele ministrului de externe, Baroneasa Warsi (foto), care a demisionat în această săptămână, în semn de protest la raspunsul guvernului la criza din Gaza – în mod special, la “reticenta” Primului-Ministru pe acest subiect. Ea a ales să isi dea demisia, în timp ce Primul-Ministru se afla inca în vacanță.

Aceasta este primul ministru, în patru ani de guvernare a coaliției, care demisioneaza dintr-o chestiune politică.

În scrisoarea sa de demisie, baroneasa a scris: “Parerea mea este că politica noastră, vizavi de procesul de pace din Orientul Mijlociu, în general, dar mai recent, abordarea și limbajul nostru în timpul crizei actuale din Gaza, sunt, din punct de vedere moral, lipsite de temei, fara a fi în interesul național al Marii Britanii și vor avea un impact negativ pe termen lung asupra reputatiei noastre pe plan internațional și pe plan intern”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.