STIRI Irak | Statele Unite nu isi indeplinesc “responsabilitatea morala”

Statele Unite nu isi îndeplinesc “responsabilitatea morală” in abordarea crizei umanitare din Irak, unde sute de mii de oameni au fugit din calea violentelor islamiste, a declarat un director de caritate, pentru RIA Novosti.

“SUA trebuie să se implice mai direct, atât cu guvernul irakian, cat și cu guvernul regional din Kurdistan”, a spus, ieri, Erik Gustafson, director de Educație pentru Pace in Irak, din SUA.

Grupului lui Gustafson, s-au alăturat Comitetul Internațional de Salvare, Salvați Copiii, Consiliul Național al Bisericilor din SUA și 31 de alte organizații de caritate și grupuri religioase, in semnarea unei scrisori comune, prin care i se cere secretarului de stat american John Kerry sa prezinte o strategie “clara, pe termen lung” pentru Irak.

Marți, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că Washingtonul lucreaza cu oficialii irakieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.