STIRI Sudanul de Sud | Consiliul de Securitate ONU, revoltat de atacurile asupra personalului umanitar

După ce a fost informat cu privire la atacurile împotriva personalului umanitar din Sudanul de Sud, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a emis o declarație, care exprimă revolta și subliniaza că “atacurile asupra civililor și personalului umanitar pot constitui crime de război”.

Consiliul de Securitate a citat în mod special ciocnirile dintre militia autointitulata Forțele de Apărare Mabanese și soldatii Armatei de Eliberare Populara a Sudanului (SPLA), care au debutat pe 3 august în Maban – Upper Nile State, și care au dus la moartea a cel puțin șase muncitori din domeniul ajutorului umanitar.

În timp ce Președintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, se afla in Washington, membrii Consiliului de Securitate au reinnoit, miercuri, apelul lor catre Guvernul Sudanului de Sud, penbtru ca acesta să ia imediat măsuri pentru asigurarea securitatii tuturor civililor, investigarea rapida a acestor incidente, și să-i aducă în mod eficient pe făptașii acestor acte în fața justiției, respectand pe deplin legislația internațională privind drepturile omului, informeaza Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.